Kāpēc kaķis ar ķepām satver cilvēka roku, neatlaižot nagus, ko viņa ar to grib pateikt

Ja kaķis ķeras ar zobiem un nagiem, viss ir skaidrs. Bet, ja tas ir ķepas satvēriens, ko tas nozīmē?

Tas notiek tā: viņš to sagrābs uzmanīgi (nagi ir ievilkti), bet viņš izskatās neapmierināts, viņš to turēs un atlaidīs. Vai arī viņš to tur ilgi, ilgi, skatās tavā sejā caur aizvērtiem plakstiņiem un murrā.

Ko kaķis/kaķene ar to domā? Ausis, aste un sejas izteiksme jums pateiks. Nu, protams, jāņem vērā arī situācijas konteksts.

“Man tas ir apnicis/nepatīk/man ir apnicis, ka mani aizkustina”

Tas notiek, ja vēlaties paglaudīt kaķi, kuram nav garastāvokļa vai kuram ir ādas problēmas (diskomforts no pieskāriena).

Satvērusi jūs ar ķepām bez nagiem, viņa tādējādi aptur jūsu viņai nepatīkamās darbības, maigi paskaidrojot, ka nevēlas sazināties, un turpmākie pieskārieni izraisīs viņas agresīvākas darbības.

Tajā pašā laikā viņa izskatīsies nepārprotami nelaimīga, tas būs skaidri redzams viņas sejā un astes kustībās, un viņas ausis būs novietotas atpakaļ vai uz sāniem. Ja jūs atkal izstiepsiet savu roku, kaķis vispirms to neatlaidīgi apturēs un pēc tam izmantos nagus.

To periodiski dara ne tikai mājas kaķi, bet arī, piemēram, ielas kaķi, kas atnākuši uz veikalu vai pastu, vai jebkur. Katrs istabā ienākošais pievērš kaķim uzmanību, daudzi vēlas to samīļot.

Ja tavs kaķis satver tavu roku, tas nozīmē, ka viņa kaut ko vēlas no tevis vai tavas rokas.

“Paliec ar mani”

Jūs un jūsu kaķis tik laimīgi gulējāt uz dīvāna, un pēkšņi jūs nolēmāt doties prom? Kaķis var mēģināt turēt jūsu roku, lai jūs nepamestu silto vietu. Tajā pašā laikā viņa izskatīsies pēc iespējas miegaināka un mierīgāka.

Kaķis fiziski nevar satvert rokās veselu cilvēku, taču viņš var turēt roku — jā, un tas to dara regulāri.

“Pasēdi ar mani”

Dažreiz kaķis ir skumjš, slikts un vēlas cilvēka līdzdalību. Ne tik daudz tāpēc, ka tagad viņa jūtas labi kopā, bet gan tāpēc, ka tagad viņa jūtas slikti viena. Un tas būs skaidrs arī pēc sejas izteiksmes. Skatiens būs skumjš, skatiens satraukts.

“Neaizej”

Kaķi nesaprot, kāpēc cilvēks periodiski atstāj savu māju, pazūdot aiz durvīm. Bet viņi saprot, ka cilvēks gatavojas doties prom, kad viņš uzvelk zābakus un jaku.

Lasi vēl: Laimēs loterijā Pāvels Globa nosauc trīs zodiaka zīmes, kuras gaida Jaungada miljards

Ne visi kaķi mierīgi pacieš to, ka cilvēks kaut kur dodas. Viņi var mēģināt savaldīt īpašnieku, satverot viņa roku vai kāju – lai kas arī notiktu.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment